ניתוח הקטנת חזה מבוצע בשנים האחרונות גם עבור גברים הסובלים מגניקומסטיה, שמקורה במילים היווניות Gyneco (אישה) ו – Mestos (שדיים). המחלה הזאת מתארת מצב בו גברים סובלים מגידול קבוע של החזה והסיבות לכך יכולות להיות רבות, כמו: הפרעות הורמונאליות. הפרעות בתפקוד הכבד והכליות, נטילת תרופות או סטרואידים, עישון מריחואנה, השמנה, גידולים ועוד.
הגניקומסטיה יכולה להופיע כבר בלידה או להתפתח בגיל ההתבגרות. היא עלולה גם לפרוץ בגיל מבוגר אצל קשישים.
סוגי גניקומסטיה בקרב גברים
נהוג לחלק את מקרי הגניקומסטיה לשלושה, ולכל מקרה לקבוע פיתרון ניתוחי מתאים :
- המקרה הראשון הוא גניקומסטיה הנגרמת מהתפתחות גוש רקמות שד דמוי עיגול מסביב או מאחורי העטרה. במקרה הזה החזה אינו מפותח או שמן.
- המקרה השני הוא גניקומסטיה שומנית רכה המפוזרת על כל איזור החזה ללא גבול ברור וללא עודף עור ניכר.
- המקרה השלישי הוא הקיצוני ביותר וגם הנדיר ביותר בו הגניקומסטיה מאופיינת בעודפי עור ניכרים והשדיים מקבלים מראה של שדיים נשיים לחלוטין ומפותחים היטב.
במקרה הראשון הניתוח יעשה על ידי חתך לאורך מחצית מהיקף העטרה באזור שנמצא בין השעות 3 ל- 9. על ידי יצירת החתך ניתן לחשוף את רדמת השד ולהסיר אותה.
במקרה השני את הניתוח מבצעים על ידי ניתוח שאיבת שומן, כאשר על המנותח מתבצעים שני חתכים דקים כשבכל צד מוחדרת צינורית שאיבה. צריך לזכור כי רקמת שד קשה ומסובכת יותר משאיבת רקמת שומן רגילה מאזור הבטן למשל.
במקרה השלישי הניתוח מבוצע בצורה דומה מאוד לניתוח הקטנת חזה נשי ולכן נדרשים חתכים עמוקים יותר שלרוב גם משאירים צלקות נראות לעין. כל הניתוחים דורשים הרדמה מלאה ולפחות יום אשפוז אחד.